Træhus i træ

Hvordan bygger man et træhus til børnene?

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Det er ingen hemmelighed, at børn elsker at lege i træhuse. De er robuste, sikre og nemme at samle, hvilket gør dem til den perfekte tilføjelse til baghaven for enhver familie. Men vidste du, at træhuse også kan være med til at udvikle dit barns fantasi og kreativitet? Når børn får mulighed for at lege i et åbent miljø, finder de ofte på deres egne regler og lege. Dette er ikke kun med til at stimulere deres hjerne, men det lærer dem også at samarbejde og arbejde sammen. Desuden er træhuse bygget til at holde, hvilket betyder, at dine børn vil kunne have glæde af dem i mange år fremover. Så hvis du leder efter en sjov og lærerig måde at underholde dine børn på, så overvej at bygge et træhus til dem.

Sådan kommer du i gang

Når det kommer til hus, have og byggeri, så er der nogle grundlæggende ting, som er værd at vide. Først og fremmest skal man have en basal forståelse for matematik, da det vil kræve udregninger, hvis man vil bygge et sikkert og plant træhus til sine børn. Derudover skal du have fundet de rette materiale og skaffet eventuelt værktøj til opgaven, hvis du ikke har det allerede. Herefter kan du gå i gang med at bygge.

Find det rigtige sted

Inden du begynder selv byggeriet, skal du finde ud af hvor du vil placere træhuset. Det kan være i et hjørne i haven eller et andet sted, hvor det passer ind i jeres have. Når du har fundet det rigtige sted, så skal du starte med at placere hjørnestolperne, så du kan gå i gang med at bygge selve rammen. Her skal du bruge nogle gode kvalitetsskruer og en skruemaskine i rigtig god kvalitet. Når rammen er færdig, kan du gå videre.

Beklædning og tag

Når rammen til huset er bygget færdig, så skal du i gang med at beklæde siderne. Det gøres ved at skrue brædder på rammen. Husk at efterlade plads til et vindue. Det behøver ikke være et rigtigt vindue, men blot et firkantet hul børnene kan kigge ud af. Når du har beklæd rammen, er det tid til taget. Her kan man vælge at bygge nogle små spær, som man ligger brædder på, så det ligner et rigtigt tag som man kender det. Man også vælge at bygge et fladt tag, alt efter hvad man synes er bedst eller lettest. Herefter kan man vælge at male det eller blot give børnene lov til at lege.